MY TWISTED WORLD/ DE UTVALGTE


FREDAG 08.09 kl. 19.15

SAMVIRKET SCENE


- Om kjærleikslengt frå dei mørke krokane på nettet. 


Kompaniet De Utvalgte har vitja festivalen fleire gonger med sine særeigne prosjekt. No er dei tilbake med ei framsyning som dukkar ned i dei mørke krokane av internettet for å finne svar på kva som skjer når mennesket si søking etter kjærleik vert eit ubesvart anrop. «My twisted world» er eit spel med identitet og fantasiar, der De Utvalgte held fram sitt arbeid med å blande dokumentarisme og fiksjon. Framsyninga fekk glitrande kritikkar etter urpremieren på Teater Innlandet hausten 2022, og skodespelar Torbjørn Davidsen er nominert til Heddaprisen for beste hovudrolle for sin innsats i framsyninga. 


«Menns seksualitet, incelkultur og nettets mørkeste kamre er knapt blitt framstilt så intenst som i forestillingen «My Twisted World»

Mode Steinkjer, Dagsavisen (terningkast 6) 


«..My Twisted World er en av årets beste forestillinger»

Per Christian Selmer-Andersen, Aftenposten (terningkast 5) 


«De Utvalgte lykkes – på finurlig og umiskjennelig vis – med å få fram en dyp empati for det bortkomne mennesket. For hvor lett er det ikke å skyve dem, ødelagte av avvisning som de er, enda lenger vekk fra fellesskapet? «My twisted world» viser hvor hjelpeløse vi mennesker er uten hverandre og at tilknytning egentlig er avgjørende . Det er en viktig påminnelse. Og den er skremmende aktuell.»

Mariken Lauvstad, Klassekampen


«Internett og ensomme menns fantasier kan kanskje høres ut som et tema som er lite egnet for teater, men De Utvalgtes evne til å gå inn i materien med ulike fiksjonslag, gjør at jeg endrer oppfatning om disse mennene flere ganger underveis.»

Julie Rognved Amundsen, Scenekunst.no 


Medvirkende: Snorre Sjønøst Henriksen, Torbjørn Martin Davidsen, Anne Gerd Grimsby Haarr, Anne Holtan, Kari Holtan, Boya Bøckman

Musikk/lyd: Fra motorsag og flystyrt