MOR AV EN NASJON/ NOSIZWE BAQWA 


LAURDAG 09.09 kl. 19.00

SAMVIRKET SCENE 

-Heddaprisvinnande musikkteaterframsyning -om mødrer i tre generasjonar !


«Mor av en nasjon» er ei personleg og politisk generasjonsforteljing. Framsyninga tek form av ein musikalsk monolog og utgangspunktet er liva til Nosizwe si mormor og mor, samt hennar eiga reise. Gjennom erindring, intervju, fantasi, vitnesbyrd og musikk får vi eit innblikk i liva til tre kvinner - i tre ulike epokar og tre forskjellige sosiopolitiske kontekstar -  knytte saman gjennom blodsband og livserfaring. Vi får forteljingar om kjærleik og familie, tap og traume, migrasjon, flukt og identitet.


Nosizwe Baqwa har markert seg som ei tydeleg stemme i norsk kulturliv og samfunnsdebatt. Ho er ein songar, skodespelar, aktivist og kulturformidlar med heile verda i og på hjartet. «Mor av en nasjon» vann Heddaprisen 2022 for «Årets beste musikkteaterforestilling».


Rørende og rått

«Nosizwe formidler følelsene på en eksepsjonell måte gjennom musikken som hun har komponert sammen med den sørafrikanske jazzmusikeren Thandi Ntuli.»

«Mor av en nasjon er både monolog og en scenemusikal, og historien er like politisk som den er personlig. For Nosizwe Baqwa er de to egenskapene dypt og naturlig sammenflettet i så vel tradisjon som bevissthet.»

Mode Steinkjer, Dagsavisen. (Terningkast 5) 


Dypt personlig

«Mor av en Nasjon oppleves som en dannelsesroman blåst til live fra det skrevne ord til levende sang, dans og fremførelse.»

Grace Tabea Senga, Scenekunst.no Songar, skodespelar: Nosizwe Baqwa, Komponist: Thandi Ntuli. Trompet: Marius Gjersø, kontrabass: Joel Ring, tenorsaksofon: Mona Krogstad, kor: Mariama Astrid , perkusjon: Xander Crook, pianist: Fride Hjelle. Videokunstnar: Uma Feed Tjelta, kostymedesign: Abebo Josephine Bø Getachew. Produksjon: NosizweBaqwa ( ide, dramatiker og produsent), Zeze Kolstad (regi), Rahel Beraki (produksjonsassistent), Stian Sagholen (lydteknikar),  Daniel Kolstad Gimle – (lysdesign+ scenografi). Framsyinga er produsert av Riksscenen og Spkrbox, og er støttet av Norsk kulturråd og FFUK.