ZAPPZARAPP/Fyllingsdalen Teater


LAURDAG 10.09. kl. 18.00

SUNDAG 11.09. kl. 15.00

SIRKUSTELTET

- Høytsvevande sirksusoppleving !


Sirkusframsyninga Zappzarapp hadde si urpremiere på Festspillene i Bergen i 2022, til stor jubel frå et ungt publikum og terningkast seks av Bergensavisa. No kjem dei til festivalen med den storslåtte framsyninga, der dei med akrobatikk, gjøgling og breakdance fortel ei historie om håp- og kjærleik. «Zappzarapp» er eit tysk sirukusord og betyr ein kjapp rørsle for å stjele. I denne historia handlar det ikkje om tyveri, men om å stjele nokon sitt hjarte. Det oppstår nemleg søt musikk mellom ei sirkusprinsesse og ein utanfrå sirkusmiljøet. 


Med fire artister fra Norge og USA i ensembler sett Zappzarapp fyr på sansane, og på leikent vis imponerer dei med overmenneskelege ferdigheter og sirkusetmagi. «Nysirkus» handlar om å bruke sirkus som historiefortelling. I motsetning til klassisk sirkus fortel ein nysirkusframsynign ei historie. Tradisjonen vert gjerne assosiert med kompani som canadiske Cirque du Soleil, eller svenske Cirkus Cirkör.  Det handlar om dans, luftleik, rå styrke og heftig kroppskontroll, fortryllande kostymer, dramatiske rytmar og feiande flott sirkusmagi. Forestillingen er uten språk, og passer for alle på tvers av bakgrunn og alder.  


"Nysirkusoppvisningen «zappzarapp» er en flott oppvisning i akrobatikk, sjonglering, breakdance, lek med lyd og ikke så rent lite humor" (Terningkast 6, BA) 


"Heimelaga sirkusmagi" (Dag og Tid) 


Regi: Sturle I. Bjordal, Musikk: Jørn Lavoll Medverkende: Anne Arellano, Mathias Ramfeldt, Tinka Havnen, Trond Andre Hvidtsten Hansen. Produsert av Fyllignsdalen Teater.