Dette livet eller det neste/ØIT


TORSDAG 08.09  kl. 19.30

FREDAG 10.09 KL. 13.30

FJALERHALLEN


- Om å gå seg vill i jakta på meining  


Kva får eit ungt menneske til å frivillig å oppsøke ein av dei blodigste borgerkrigene i vår tid? Da krigen i Syria braut ut, reiste nesten 100 unge nordmenn til konfliktområdene for å støtte opprørane. Ein av dei var Tariq frå Østfold, og dette er hans historie. Framysninga er ein dramatisering av  Demian Vitanza si kritikarroste roman, som baserer seg på samtaler med ein heimvendt Syriafarar i eit norsk høyrisikofengsel. Dette livet eller det neste er ein sterkt og brennaktuell fortelljing om å vokse opp i utenforskap, om radikalisering, om søken etter mening og fellesskap, og om å gå seg vill på vegen. 


I «Dette livet eller det neste» inviteres publikum til å forsøke å forstå ekstreme valg. […] Teateret er nettopp et sted hvor vi kan å forsøke å forstå og samtidig være kritisk til narrativet som presenteres. Slike rom trenger vi. (Klassekampen) 


Forestillingen lykkes i å få frem det som er både fascinerende og skremmende: At fravær av tilhørighet skaper avmakt, som igjen avler hat. At mangel på tilhørighet er som gift for mennesker, og kan få forferdelige konsekvenser (Morgenbladet) 


Stykket har i 2022 turnert på videregående skuler i Viken. Tariq vert spelt av Ravdeep Singh Bajwa, kjent frå bl.a. NRK-seriane «Jordbrukerne» og «Norsk-ish». 

Basert på romanen «Dette livet eller det neste» av Demian Vitanza. Dramatisert av Miriam Prestøy Lie og Idun Vik. Regi: Miriam Prestøy Lie. Med: Ravdeep Singh Bajwa. Scenografi og Kostyme: Helle Bendixen.  Lysdesign: Yasin Gyltepe. Lyddesign: Sven Erga. Dramaturg: Elin Grinaker. Lydetekniker: Knut Håvard Lilleheier. Tekniker: Knut Ole Ringstad. Produksjonssleder: Karoline Solbakken. Produsert av Østfold Internasjonale Teater.