HØSTBADE/VADMELSBANDEN

SUNDAG 13. 09. KL 20.30

SLETTELANDSSTØLEN

- Stemningsfull festivalavslutning på Slettelandsstølen


Siste kvelden på festivalen inviterer vi publikum opp til vatnet på Slettealandsstølen for ei spesiell og stemningsfull oppleving, der element frå rollespel, hornmusikk og bålfest sett ramma for ei nyskreven scenetekst : 


 I urskogen, nede ved den gamle stølen - ved tjernet der, går ein ung mann, kledd i skjortel, med nesa i ei båre laga for hundre hender. Han skal bade i høstnatta. Bade ein siste gong -  i tjernet far hans fylte med svette frå hundre sprukne hender, medan Vadmelsbanden luskar i mørket.


“Høstbade” er ein monologframsyning basert på ein scenetekst  skreve av Simen Formo Hay. Framsyninga er ei vidareføring av verket “Isprinsessen” som vart synt i Østmarka i Oslo, februar 2020. Om dette verket er det sagt: 


«Isprinsessen var som å tre inn i en drøm, en eventyrverden der myter og konturene av en ekte fremtid ble blandet. Fantastisk. Jeg ble helt bergtatt.»

Fredrik Høyer, scenekunstnar, poet, dramatikar. 


"Isprinsessen var vinterens mest optimistiske teaterøyeblikk. På et magisk vis greier denne produksjonen å forene natur og kunst med et ungt kunstnerisk team som gir all grunn til optimisme med tanke på fremtidig scenekunst i dette landet."

Kjell Moberg, kunstarleg leiar for NIE


Idé/konsept: Sebastian Lorentz Warholm/Ole Petter Ribe, tekst: Simen Formo Hay, regi: Sebastian Lorentz Warholm, komponist: Eirik Vildgren, scenografi/kostyme: Ole Petter Ribe, medverkande: Jacob Jensen, Dale musikkorps og lokal ungdom, m. fler. Produsert av Teaterfestivalen i Fjaler. Støtta av Fond for lyd- og bilde, Kulturrådet, m. fler