KAZAK: kazak

Av NONcompany


Ei poetisk  reise inn i de djupaste barskogar !


NONcompanys scenekunstprosjekt KAZAK er ein trilogi som  tek utgangspunkt i ideen om at taigaen – barskogbeltet som strekk seg rundt heile den nordlege halvkula – er éin stor skog. Kompaniet reiser på kryss og tvers i skogen  og søkjer etter fellesskap, identitet og perspektiv på verda. Kva knyt innbyggjarane i den store skogen saman? I tidligare deler av prosjektet reiste dei austover, fra Elverum til Vladivostok. I «KAZAK: kazak» blir  vi tatt med vestover til den lille byen Whitehorse i Canada. Der bur det 22 000 mennesker og 60 000 bjørner.


«KAZAK: kazak» er ein kunstnerisk dokumentar som føl det fiktive bandet «Alkotrazz» og deira møte med innbyggjarane på den andre sida av skogen. Her prøver dei å finne lyden av skog, taigaens sanne «sound». Forestillinga foregår både på film og live på scenen.


AV OG MED: Lise Risom Olsen, Lena Lundsten Buchacz, Morten Pettersen, Øyvind B. Lyse, Hans Skogen FILM: Tommy Næss, NONcompany CO-PRODUSERT AV: BIT Teatergarasjen, Teaterhuset Avant Garden STØTTA AV: Bergen kommune – seksjon for kunst og kultur, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Kulturrådet


www.noncompany.no


Spelast i Fjalerhallen, fredag 26/9 kl. 18.00.